Mikä on Kuopion steinerkoulu? Mitä siellä tehdään? Mitä siellä oppii? Ketä siellä opiskelee?

Tämä blogi kertoo meistä; Kuopion steinerkoulun oppilaista, opettajista, vanhemmista ja henkilökunnasta.

keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Vihreä lippu viestii, että välitämme ympäristöstämme!

Kuopion steinerkoulu on Vihreä lippu -koulu. Vihreä lippu on tunnustus siitä, että suunnitelmallisesti parannamme ympäristökasvatusta ja vähennämme koulun toiminnasta aiheutuvaa ympäristökuormitusta. Koko koulun väkeä kannustetaan toimimaan kestävän tulevaisuuden puolesta ja tiedostamaan omien toimintatapojen ja valintojen vaikutuksia. Meistä jää jälki!

Virkkulalle myönnettiin Vihreä lippu ympäristökasvatusohjelman tunnus ensimmäisen kerran 9.12.2015. Ensimmäisen Vihreä lippu -projektimme teemana lv. 2015-2016 oli jätteiden vähentäminen. Tavoitteena oli lajittelun ja jätteiden välttämisen käytäntöjen luominen koko koululle ja oppilaiden ympäristöryhmän toiminnan käynnistäminen. Projektin myötä lajittelua saatiinkiin selvästi koululla kehitettyä ja sekajätteen määrää merkittävästi vähennettyä.


Syksystä 2016 alkaen Vihreä lippu -teemana koulullamme on ollut Liikkuminen ja lähiympäristö. Tavoitteena on viisas koulumatkaliikkuminen, koululiikenteen ympäristövaikutusten vähentäminen ja koulun pihan kehittäminen autottomaksi lasten ympäristöksi.
 
Vihreät pallot näkyvät hangella :)
  Perjantaina 2.2. vietettiin jälleen Vihreä lippu -päivää ja koulunpihan kehittämisessä oli hyvin nähtävissä saavutettuja tavoitteita: pihalle on vanhempien avustuksella saatu ikioma luistinrata, jonka kunnossapitoon oppilaatkin mielellään osallistuvat, lisäksi myös isompia oppilaita innostavat liikkumaan yläpihalle saadut sählymaalit ja alakentällä onnistuu paitsi jalkapallo myös norsupallo! Keskipihalle on puolestaan saatu uusia kiipeilytelineitä ja talven riemuksi myös jäämäki mäenlaskuun. Ja kaikki tämä on mahdollistunut, kun piha on nyt oppilaiden välituntikäytössä ja henkilökunnan pysäköinti on saatu järjestymään toisaalle.
 ps. Vihreä lippu -päivänä saimme myös tiedon, että ruokalamme on kolmen tähden luomuravintola, luomun portaat -ohjelmassa 5. portaalla. Hieno juttu! Tästä myöhemmin lisää.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti