Mikä on Kuopion steinerkoulu? Mitä siellä tehdään? Mitä siellä oppii? Ketä siellä opiskelee?

Tämä blogi kertoo meistä; Kuopion steinerkoulun oppilaista, opettajista, vanhemmista ja henkilökunnasta.

maanantai 29. tammikuuta 2018

Pavut ja pussit eli ekaluokan matikkaa

Kouluvuosi on ehtinyt puoleen väliin ja steinerkoulu Virkkulan ekaluokkalaiset laskevat innosta puhkuen kuinka jakaa 40 papua tasan Kallelle ja Villelle ja kuinka käykään, kun joukkoon liittyy myös Kille? Jako-Jaakko auttaa ja pavut saadaan jaettua, vaikka yksi jääkin yli.
  1.luokan matematiikassa laskemisen apuvälineinä käytetään papuja ja oppilaiden itse tekemiä pusseja. Kun opettaja muokkaa laskuja eteenpäin, niin että 40 papua jaetaan jo viidelle ja kuudellekin lapselle, loppuvat pussit kesken. Nopeasti joku oppilaista keksii kuitenkin, että pavuistahan saa tehtyä hienoja jonoja ja rivejä, ja näin laskeminen jatkuu jälleen.  
Tunnin lopuksi tehdään myös vihkotyötä. Isoihin matematiikan vihkoihin piirretään toukkia, jotka jakavat 40 pavun taakan kahteen, kolmeen, neljään, viiteen ja kuuteen osaan, osalla toukista on myös selkärepuissa ylitse jääneet pavut mukanaan.

Tunnin päätteeksi kaikki oppilaat vaikuttavat varsin tyytyväisiltä työhönsä ja esittelevät innolla vihkojaan. Katso kuinka minä onnistuin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti